Copéma
För bättre vinstchanser på tips och trav
  
 


Inlämning av större system till Svenska Spel

Tipsprogrammet klarar 100 000 rader och Svenska Spel tillåter spel för max 20 000 kr per omgång (okt 2018).  
Inlämning med filöverföring har Svenska Spel begränsat till högst 10 000 rader per fil för stryktipset och europatipset.
För Topptipset och Powerplay är begränsningen högst 1 000 rader i en fil.


För stryk- och europatipssystem som är större än 10 000 rader kan man först lämna in raderna 1-10 000.

Därefter från rad 10 001 till systemets sista rad.
 
 
 

Andelsbolag på tips och trav

Att spela tillsammans är enkelt med programmen. För att alla ska kunna se hur systemet är gjort samt kunna rätta det i realtid behöver deltagarna installera programmet från copema.se. Det är både enkelt och gratis. Den som gör systemet och lämnar in det behöver en fullversion av programmet, övriga klarar sig med demoversionen.

När systemet är klart sänder bolagshållaren mail till deltagarna och lägger med systemet som bilaga i mailet, Om det är tips är det filen med ändelsen stm och för travet är det filen med ändelsen V75, eller vilket spel det nu gäller.

Den som tar emot mailet sparar bilagan i sin dator och när det är dags att följa spelet öppnar man programmet och hämtar in systemet. Om det är tips kan man följa utvecklingen allteftersom målen trillar in. Om det är trav kan man rätta systemet efter varje avdelning, se hur man ligger till och vad man ska hoppas på i nästa avdelning.

I programmet ser man också hur systemet är gjort, vilket kan vara nog så intressant. Det händer också att bolagshållare hör av sig och vill ha tips om hur de ska slippa visa deltagarna hur systemet är gjort. Då är tipset att utöka systemet med en rad och ändra vad man vill före utökningen.