Copéma
Om startlistor

    


Insatsfördelningen ändras en hel del fram till spelstopp och är därför mindre intressant dagar före spelstopp. Programmen uppdaterar startlistor och insatsfördelning med täta intervall endast under tävlingsdagen.

 

 

Det har hänt att hämtningen av startlistor till travet har krånglat. Som regel har man då kunnat installera en ny uppdaterad version och hämtningen har fungerat igen. Skulle det inte finnas en uppdaterad version är pogrammet fortfarande användbart. Här är några tips om det.

Hästarna kan markeras på flera ställen i programmet. Utan startlistor kan man markera på förstasidan. Normalt får man plats med både programmet och ATG's sida med startlistor på samma skärmbild. För att få bra överblick får man flytta fönstren. Det gör man på vanligt sätt, sätter muspekaren i listen överst i fönstret, trycker ner musknappen och drar fönstret till önskat läge med musknappen nertryckt.

 

 

Med hästarna markerade gör man flerkupongsystemen precis som vanligt. Eventuellt får man ange bana och datum till ATG-filen.

 

Om man vill använda sig av insatsfördelningen när man gör system med varierande reducering går även det. Då lägger man reduceringsrutan bredvid ATG's insatsfördelning och skriver av siffrorna. Det räcker att skriva in siffrorna för de hästar man har i ramen, men vill man skriva in alla är det relativt enkelt. Så här:

 

Markera nr 1 i avd 1 i poängrutan och skriv in procenten. Klicka sedan på TAB-tangenten så hoppar markören till nr 2, skriv procenten, klicka på TAB, skriv procenten osv. så är det snart gjort.