Copéma
Om startlistor

    


Hämtningen av startlisor har krånglat en hel del i år och kanske upphör funktionen helt. För att ändå kunna använda programmet kan man ha ATG's sida med startlistor på samma skärmbild som programmet. Vanligen får de god plats sida vid sida om man låter webbläsaren fylla bara en del av skärmen, De hästar man tar med markeras med klick i de små rutorna.
 

Nytt 2019-09-08

Nu finns åter kuskar i programmet. Installera version 13.2 från förstasidan ifall du har en senare version. Med den senare versionen är det problem att hämta in sparade system. Sparade system med version 13.2 kan hämta in även äldre system, men inte säkert system som är gjorda med version 13.3 eller 13.4. Använd alltså 13.2.

Nytt 2019-08-25
Om man hämtar in startlistor till programmet går det bra att både konstruera och spara systemet, men inte att senare hämta in systemet till programmet. Lösningen är att inte
 hämta in startlistorna till programmet. Gör enligt exemplet nedan så fungerar det som tidigare.
Om funktionen "Startnr, kusk" i V75-programmet inte fungerar behöver man installera om programmet. Versionsnumret är inte ändrat.

 


 

 

Med hästarna markerade gör man flerkupongsystemen precis som vanligt. Eventuellt får man ange bana och datum till ATG-filen.

 

Om man vill använda sig av insatsfördelningen när man gör system med varierande reducering går även det. Då lägger man reduceringsrutan bredvid ATG's insatsfördelning och skriver av siffrorna. Det räcker att skriva in siffrorna för de hästar man har i ramen, men vill man skriva in alla är det relativt enkelt. Så här:

 

Markera nr 1 i avd 1 i poängrutan och skriv in procenten. Klicka sedan på TAB-tangenten så hoppar markören till nr 2, skriv procenten, klicka på TAB, skriv procenten osv. så är det snart gjort.